Webáruház nyitás

Pár éve megváltozott valami! Az internetet használók egyre nagyobb hányada már vásárolt webáruházból és nem túlzás kijelenteni, hogy az internetes vásárlások, webáruházak használata már a hétköznapok részévé vált és nem utolsó sorban bármilyen hihetetlen, de az OnLine értékesítés a válság ellenére is növekszik!

Milyen előnyökkel rendelkezik egy webáruház a bolti értékesítéshez képest?

  • A nap 24 órájában nyitva és vásárolhatnak a felhasználók
  • Nincsenek helyi, földrajzi kötöttségek, nyitott országos, nemzetközi piac
  • Kiszámítható, könnyen ellenőrizhető értékesítési folyamat
  • A működtetés költsége kiszámítható és egy igazi bolt rezsijének töredéke

Ha eldöntötte, hogy szeretné kihasználni az internet adta lehetőséget és nyitna egy webáruházat, akkor első lépésként mérje fel a konkurenciát, akár egy próbavásárlással és tanuljon a tapasztalt esetleges hibákból, csinálja jobban!

Keresőbarát webáruház készítés

A következő lépés a jó Domain név választása! Legyen könnyen megjegyezhető, ne tartalmazzon különleges karaktereket, utaljon a webáruházunk tevékenységére és talán a legfontosabb, tartalmazzon kulcsszót!

A webáruház megjelenése legyen letisztult, egyszerűen kezelhető még azok számára is, akik első alkalommal járnak oldalunkon! Webáruházunk tartalmazzon keresőt, mellyel a felhasználók könnyedén kereshetnek!

Figyeljünk a termékeink jó kategorizálására! Minden termékhez legalább egy jó minőségű, nagyítható képet használjon. A termékhez legalább 3-4 soros leírást készítsen, olyat, amely kedvcsináló a termék megvásárlásához és törekedni kell arra, hogy kulcsszavakat is tartalmazzon.

Fontos, hogy a webáruháza ?éljen?! Folyamatosan kommunikálni kell a termékeket, érdekes, hasznos információkkal kell szolgálni a felhasználóknak és az új termékek bemutatására is nagy hangsúlyt kell fektetni!

A webáruház látogatóinak növelésére érdekes, friss hírekkel jelenjen meg akár a webáruház blog oldalán, de használhatja a Magyarország legnépszerűbb közösségi oldalát a Facebookot is egy ?fun page? oldal létrehozásával.

Fontos, hogy minél több látogatót gyűjtsünk és azok email címét! Ha sikerül megszereznünk a webáruház látogatóink email címét, akkor részükre lehetőségünk lesz hírlevelet küldeni, ezáltal fenntarthatjuk a folyamatos érdeklődést!

A látogatókból lesznek a vásárlók! 🙂

A webáruházban történő vásárlás folyamatát részletesen ismertesse, tüntesse fel a vásárlási feltételeket, cégadatokat, adatvédelmi nyilatkozatot és a szállítási költséget korrekten!

Népszerűsítse webáruházát Google AdWords, Facebook hirdetéssel!

Webáruház Tippek >>

Ha segítségre lenne szüksége webáruház nyitásához, keressen elérhetőségeinken, már a tervezés első szakaszában is! Legyen keresőbarát webáruháza!

0