Mi az a Twitter?

Magyarországon egyre többen használják, ennek ellenére sokan még azt sem tudják, hogy mi az. Vannak olyanok akik nem is hallottak róla.

Twitter

A twitter egy mikroblog-szolgáltatás és közösségi marketing eszköznek is lehet használni. Ma már a nagy cégek is használják különböző marketing kampányokra. A Twitteren közzé tett üzeneteket bárki láthatja nem csak a követők. Nem elhanyagolható a keresőoptimalizálásban betöltött szerepe!

Magyarországon például a VIVA Comet díjátadó élő közvetítését  is követni lehetett a twitteren és az egyik legnagyobb durranás (szerintem) a Old Spice twitter oldalán az ?Old Spice Guy story?, ahol jól ötvözték a Twittert és a You Tube-t.  (erre majd később visszatérünk)

A Twitter segítségével max. 140 karakter hosszú üzeneteket küldhetünk a világnak és a követőinknek, olyan mint egy web sms? A 140 karakteben persze nem csak üzeneteket lehet írni hanem linkeket is, és még fényképeket is meg lehet osztani különböző alkalmazások segítségével, például a TwitPic használatával.

A keresőoptimalizálás szempontjából fontos, úgynevezett ?szép? linkek megosztása kissé nehézkes a 140 karakteres határ miatt. Erre megoldás jelenthet a bit.ly link rövidítő ingyenes szolgáltatása, mely regisztráció esetén még statisztikát is ad, hogy hányan kattintottak a linkre.

Miért érdemes használni?

Barátokat szerezhetünk a segítségével, vásárlókkal, megrendelőkkel gyarapítható egy webáruház a weboldal látogatottsága növelhető! Tanulhatunk, friss információkhoz juthatunk és nem unalmas!

Az alapok:

followers ?  a követőink

following ? akiket követünk

tweet (csirip) ? 140 karakteres üzenet

RT  ? egy másik felhasználó üzenetét lehet közzé tenni a követőknek (retweet) ez csak egy gombnyomás

Ha válaszolni, írni szeretnénk valakinek akkor a felhasználó neve elé be kell írni ?@? karaktert, például így: @x24reklam Köszi, sokat tudtam meg!

Címkézni is lehet az üzeneteket, a Twitter-en ilyen címkével ellátott üzenetek között keresni is lehet. Több címkével is el lehet látni egy üzenetet, de figyelni kell arra, hogy a címke előtt használni kell a ?#? karaktert, szóköz nélkül és ékezet használatának mellőzésére is figyelni kell!

Helyes: #keresooptimalizalas #alvas #segitseg

Helytelen: #keresőoptimalizálás #alvás #segítség

Hogyan lehet saját Twitterem?

Egy egyszerű email címes regisztrációval már van is egy twitter fiókunk, amit nagyon jól az igényeinkre szabhatunk (fénykép, színek, háttér, stb?) és már kereshetjük is akiket követni szeretnénk, például minket!

A twitter webes felülete 2010 őszén megújult! Az új webes felület az asztali kliensek jelentőségét is csökkentheti, mivel mi értelme letölteni bármit is, ha azonos élményt kaphatunk az új Twitteren. Jelenleg több száz asztali vagy mobil alkalmazás létezik Twitterre, melyet a felhasználók 22%-a használ.

Az új Twitter által még nehezebb lesz új közönséget vonzani az asztali alkalmazások készítőinek, de nagyon sok jó alkalmazás használható! Magyar nyelven, talán a legnépszerűbb a Yamm.hu, de a böngészőhöz is telepíthetünk kiegészítőt, pl a Firefoxhoz, Chrome-hoz a Yoono (angol) amivel rengeteg közösségi portált nézhetünk egyszerre, Linuxhoz a Gwibber.

A Twitter már elérhető magyar nyelven is! Twitter Magyarul!

Kövess minket a Twitteren!